Generic filters
Exact matches only

Fakta

Piracy is Liberation Book 013: Missile Crisis Piracy is Liberation Book 013: Missile Crisis
Av: Av: Mattias Elftorp
Redaktionell assistans & illustration: Kinga Dukaj
Omslag: Susanna Johansson
Omfång: 236 sidor
Format: 108 x 104 mm, mjuka pärmar
Färg/svartvitt: Svartvitt
Utgivare: C'est Bon Kultur & Wormgod
Utgivningsår: 2024
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Science fiction
ISBN: 978-91-8782537-8

Piracy is Liberation Book 013: Missile Crisis

Böcker | Recensioner Bild & Bubblas recensent blir omvänd av cool dystopi.

Mattias Elftorp. På baksidan av hans senaste seriebok finns otaliga hyllningar av seriefolk såsom Warren Ellis, Åsa Ekström och Fredrik Strömberg. Och så får jag i uppdrag att skriva en text om albumet i Bild & Bubbla. Jag! Jag som gillar Kronblom och Kalle Anka. Jag som vill ha min serietecknarstil »cartoony«. Jag som vill åt underhållning och lättsamhet. Jag som undviker det svårmodiga och realistiska. Stackars Mattias Elftorp.

Å andra sidan … det är en fascinerande värld som Elftorp skapat. En cool dystopi där hans kantiga och deppiga tecknarstil passar fint. Handlingen är fyndig och medryckande. Kanske är det inte så dumt ändå? Kanske dömde jag fördomsfullt innehållet på en första fördomsfull snabbtitt? För nu känner jag att jag kan sälla mig till hyllningskören på baksidan. För detta är en fascinerande läsning. Så det är nog inte »Stackars Mattias Elftorp«. Utan snarare »Bra, Mattias Elftorp«!