Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Den 12 mars i år avled den amerikanske serieförfattaren Arnold Drake efter en tids sjukdom.

Främst var Drake känd för sina manus till superhjälte- och humorserier för DC Comics under 1960-talet, bland annat som medskapare till udda fåglar som ”Doom Patrol” (en serie om utstötta superhjältar som debuterade före ”X-Men”) och ”Stanley and His Monster” (serien om en liten pojke med en kompis som bara han själv såg, skapad tjugo år före ”Kalle och Hobbe”). En annan av Drakes kreationer var ”Deadman”, serien om gengångaren som fortsatte leva genom att besätta människors kroppar.

Förutom sina egna skapelser producerade han äventyr till kända serier som ”Batman”, ”X-Men” och ”Lilla Lotta”. Mindre känt är kanske att han skrev manus till kultskräckfilmen ”The Flesh Eaters” från 1964.

På senare år var Drake aktiv i att instifta det s.k. ”Bill Finger Award”, för att uppmärksamma de serieförfattare som inte blivit anständigt krediterade eller avlönade under sin karriär (bland dem “Batmans” medskapare Bill Finger). Så sent som i februari var Drake gäst på seriekonventet New York Comic Book Convention. Några dagar efteråt kollapsade han. Han blev 73 år.