Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
© DC Comics
  • Nyheter
"Hitman" hette en våldsam superhjälteserie, eller snarare ett lustmord på superhjältegenren, av Garth Ennis och John McCrea som gavs ut i en egen serietidning av DC Comics åren 1996–2001. "Hitman" handlade om Tommy Monaghan, en öldrickade yrkesmördare med telepatisk förmåga och röntgensyn, som tog mördarkontrakt utan dåligt samvete, men som bara dödade "folk som förtjänade det".

Trots ett våldsamt innehåll och ett illa dolt förakt mot superhjältarna som fenomen blev serien sällan lika cynisk som andra av Ennis flirtar med superhjältegenren, såsom ”Preacher” och ”Punisher”. Mycket av det beror på den vänskap som skildras mellan Tommy och hans vänner i Gotham City. Och i ett prisbelönt nummer skildras hur Tommy, hur mycket han än hatar inbilska män och kvinnor i trikåer, inte kan undvika att bli imponerad då han möter Stålmannen.

I sista numret av sin serietidning gick Tommy sitt öde till mötes och har sedan dess inte återupplivats. Men nu är det dags. Tommy är tillbaka och teamet Ennis/McCrea åteförenas i den fem nummer långa miniserien Hitman/JLA som berättar om Tommys möte med de nobla superhjältarna i Justice League of America (Lagens Väktare). Serien utspelar sig mellan scenerna i den nu nedlagda serietidningen Hitman och beräknas släppas av DC under hösten 2007.