Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Promotionmynt framtaget till lanseringen av den andra Fantastic Four-filmen. Olagligt, enligt myndigheterna.
  • Nyheter
Som ett led i marknadsföringen av den kommande filmen "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" tog filmbolaget Twentieth Century Fox i samarbete med samlarmynttillverkaren Franklin Mint fram 40 000 tjugofemcentare vars ena sida pryddes med en dekal föreställande Silver Surfer. Nu varnar amerikanska myntverket U.S. Mint för att spridandet av mynten bryter mot lagen och kan straffas med böter.

Twentieth Century Fox började sprida mynten i handeln den 22 maj och förkunnade att den som hittade ett sådant mynt kunde vara med i en exklusiv utlottning på Internet, där toppvinsten var en exklusiv förhandsvisning av filmen. 25 maj meddelade U.S. Mint i ett pressmeddelande att det inte var tillåtet att använda mynt som annonsutrymme och att detta kunde leda till böter. Hittills har inga uppgifter inkommit om några rättsliga följder.

Filmens officiella webbplats bär numera ansvarsfriskrivningen ”This promotion is not affiliated with and has not been endorsed by the U.S. government or the U.S. Mint.”