Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Boken "Jag är din flickvän nu" är den mest omfattande samlingen med Hemmingssons serier och teckningar.
  • Nyheter
Nina Hemmingsson tar klivet över till den traditionella konstscenen då hon ställer ut sina alster på Konstcentrum i Gävle perioden 16 juni–9 augusti 2007. Hemmingsson är välkänd som tecknare i tidningar som Aftonbladet, Galago, Bang, Ergo och Pondus, samt de egna seriealbumen "Hjälp!" (tillsammans med Sara Olausson) och "Jag är din flickvän nu".

I Galago nr 90 berättar hon att museets förfrågan kom lägligt och bröt en kreativ kris:

”När det var som värst ville jag inte göra några enrutingar alls, jag ville bara teckna utan mål. Och då ringde Gävle Konstcentrum och frågade om jag ville ställa ut där nu i sommar. Det räddade mig, nu känns det roligt igen. Och jag har kommit igång igen med mina enrutingar och serier och börjar hitta tillbaka till någonting vad det nu är.”

Utställningen på Konstcentrum består av alster av olika slag – serier, enrutingar, illustrationer och skisser – från hennes talrika produktion.

Gävle Konstcentrums utställningsprogram finns att beskåda här .