Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Det danska förlaget Mangismo, som ger ut mangaserier i de nordiska länderna, har meddelat att man ställer in betalningarna. Enligt uppgift från förlaget pågår förhandlingar som skall kunna resultera i att vissa av Mangismos serier fortsätter hos ett annat förlag. Besked om vilka serier det blir, och vilket det andra förlaget är, förväntas komma i slutet av augusti.

Samtidigt meddelar Schibstedförlagen att Manga Mania, Sveriges äldsta mangatidning som ännu ges ut, kommer att läggas ned för att ersättas av en tidning med shojo-serier (manga för flickor), som kommer att heta Shojo Star. Den är troligen tänkt som komplettering till pojkmangatidningen Shonen Jump. Bland serierna i den nya tidningen finns ”Fruits basket”, ”W Juliet” och ”Godchild”.