Generic filters
Exact matches only

Fakta

Berglins tolva: samlade teckningar av Jan och Maria Berglin Berglins tolva: samlade teckningar av Jan och Maria Berglin
Av: Författare: Jan Berglin, Maria Berglin
Omfång: 142 sidor
Format: Häftad
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789189632769

Berglins tolva: samlade teckningar av Jan och Maria Berglin

Böcker

Jan Berglin (och hans fru Maria, som numera sätts ut som medförfattare) är en av de främsta skämttecknarna i Sverige idag. Denna bok utgör Berglins tolfte sedan bokdebuten 1992, och samlar alster från bland annat Svenska Dagbladet. Berglin har en helt egen berättarstil som blandar skämtteckningens och seriens former. Oftast är det fyra rutor på ett gemensamt tema som driver med något fenomen ur samtiden. Det kan vara högt och lågt, personligt eller ur ett samhällsperspektiv. Kommentarerna duggar tätt och det är både vasst och finurligt. Utmärkande är även Berglins distinkta stil med de extremt stornästa figurer som blivit hans kännetecken. Jan och Maria Berglin har fingret på Sveriges puls, och denna volym visar åter igen varför man finner deras serier och skämtteckningar på snart nog vartenda kylskåp och anslagstavla. Trots att det som sagt rör sig om den tolfte samlingen känns det inte som om paret Berglin har tröttnat, och det har inte jag heller gjort.