Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

I december lanserar Erik Larsen och Image Comics ”The Next Issue Project”, en satsning där man tar upp handlingen och fortsätter på serier från 1940-talet som befinner sig i public domain (enligt amerikansk lag ett tillstånd där copyright har löpt ut och alla fritt får använda materialet). En rad celebra serieskapare har anmält sitt intresse för att medverka i denna antologi: Mike Allred, Kyle Baker, Frank Cho, Bill Sienkiewicz, Howard Chaykin, Steve Niles, Phil Hester, Dan Brereton, Joe Casey, Steve Gerber med flera.

Ursprungsmaterialet kommer främst från gamla superhjälte- och science fiction-tidningar från vad amerikanerna kallar seriernas gyllene tidsålder. Varje ny tidning kommer att fortsätta numreringen från en existerande gammal tidning, till exempel blir Fantastic Comics nr 24 det första numret som Image utger. Erik Larsen förtydligar i en intervju för webbplatsen www.ComicBookResources.com: ”I strikt mening är det inte en direkt fortsättning från föregående nummer, vi fuskar till det lite grann. Men vad vi gör är att behandlar varje tidning på bästa möjliga sätt, med äldre och förhoppningsvis klokare serieskapare bakom spakarna. Originalen var ibland rätt dåliga – det fanns en anledning till att de lades ner – men det betyder inte att man inte kan göra något bra av dem. Vi går in och tar den bästa logotypen från tidningens utgivningstid och de bästa utstyrslarna för figurerna.”

De nya tidningarna kommer att tryckas i ett aningen större format än dagens serietidningar och vara antologier med åtta till tolv olika äventyr; allt för att efterlikna originalen.

Mer information finns i en intervju från i somras med Erik Larsen för www.ComicBookResources.com.