Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Serietecknarskolan i Hofors, Sveriges äldsta utbildning för serietecknare, lämnar från och med höstterminen 2008 gästrikländska Hofors för att flytta till högskolan i Gävle, dit utbildningen hört organisatoriskt sedan 2003.

Utbildningen i Hofors kom igång 1992 på initiativ från kommunen. I samband med att den kom in under högskolan i Gävle övergick den till att bli ett akademiskt program, Serie- och bildberättarprogrammet.

Läget i Hofors (som från början motiverades med att Kronbloms skapare Elov Persson hörde hemma i närbelägna Torsåker) har varit problematiskt: man har varit isolerad från övriga högskolan och studenterna har inte kunnat ta del av studentlivet. Bland annat hoppas Johan Höjer, skolans nuvarande chef, att det kan bli mer samarbete med övriga estetiska utbildningar i Gävle.