Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Tavla stulen från Åbergs museum 2008.
  • Nyheter
Natten till fredagen den 18 juli drabbades Lasse Åbergs Museum i Bålsta av ett inbrott. Bytet blev fem tavlor av Roy Liechenstein och Andy Warhol, tillsammans värderade till cirka 5 miljoner kronor. Troligen rör det sig om ett beställningsjobb.

Kl. 02.20 natten till fredagen gick larmet på muséet, men när vaktbolaget anlände till platsen 8 minuter senare var gärningsmännen redan borta med tavlorna, bland dem ”Mickey Mouse” och ”Superman” av Andy Warhol. Tillvägagångssättet och snabbheten tyder på att det rör sig om ett beställningsjobb, menar Carina Åberg i en intervju med Upsala Nya Tidning. Nyligen försvann tavlor av samma konstnärer vid ett inbrott på Lidingö.

Lasse Åberg lämnade följande kommentar till UNT:

”Warhols bild av Musse är ett slags symbol för hela muséet. Det känns bittert. Här har man försökt göra en kul grej som folk kan komma och titta på och så kommer några jäkla typer och snor godingarna.”

Polisen i Uppsala län tar gärna emot tips.