Generic filters
Exact matches only

Fakta

God Child nr 1 God Child nr 1
Av: Författare: Kaori Yuki
Tecknare: Kaori Yuki
Översättare: Simon Lundström
Formgivare: Hanna Sjöstedt
Omfång: 210 sidor i svartvitt
Format: 11,5 x 17,5 cm
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163859137
Betyg:
God Child nr 2 God Child nr 2
Av: Författare: Kaori Yuki
Tecknare: Kaori Yuki
Översättare: Simon Lundström
Formgivare: Hanna Sjöstedt
Omfång: 192 sidor i svartvitt
Format: 11,5 x 17,5 cm
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163859144
Betyg:
God Child nr 3 God Child nr 3
Av: Författare: Kaori Yuki
Tecknare: Kaori Yuki
Översättare: Simon Lundström
Formgivare: Caroline Picher
Omfång: 192 sidor i svartvitt
Format: 11,5 x 17,5 cm
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163859151
Betyg:
God Child nr 4 God Child nr 4
Av: Författare: Kaori Yuki
Tecknare: Kaori Yuki
Översättare: Simon Lundström
Omfång: 192 sidor i svartvitt
Format: 11,5 x 17,5 cm
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163859731
Betyg:

God Child nr 1–4

Böcker

”God Child” utspelar sig i London under senare delen av 1800-talet. Här möter vi den unge greven Kain Hargreaves, en förförisk man som samlar på gifter, hans lillasyster Marie Weather samt Kains butler Riff. Kain tycks ständigt dras in i diverse bisarra mord, de flesta med anknytning till engelska visor och ramsor, och det verkar som om Kains far har något med det hela att göra. Bland de återkommande skurkarna finner vi dr Disraeli, en man som hyser ambivalenta känslor för Kain, och Mikaila, en klon av Kains döda kusin, som är fast besluten att göra Kain till sin.

Serien är vältecknad och lättläst och har en passande stämning till skräckberättelserna, och alla gåtor är, om än naiva, intressanta och underhållande. Däremot kan det bli lite väl mycket galenskap i ett och samma rum, och ibland kvävs jag av alla figurernas ångest. Jag stör mig bitvis på att Kain är en person som kan och vet allt, en riktig Skalman fast utan mat-och-sov-klockan. Dessutom tycker jag gay-vibbarna mellan Kain, Riff och dr Disraeli känns ganska nötta och trista. Trots det har ”God Child” bjudit på en del trevliga överraskningar, och den är faktiskt för bra för att jag ska avfärda den med att tro mig veta vad jag får härnäst. Ingen klassiker, men definitivt läsvärd.