Generic filters
Exact matches only

Fakta

Death Note nr 1 Death Note nr 1
Av: Författare: Tsugumi Ohba
Tecknare: Takeshi Obata
Översättare: Kami Anani
Omfång: 208 sidor i svartvitt
Format: 12,5 cm x 18,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789172699472
Betyg:
Death Note nr 2 Death Note nr 2
Av: Författare: Tsugumi Ohba
Tecknare: Takeshi Obata
Översättare: Kami Anani
Omfång: 208 sidor i svartvitt
Format: 12,5 cm x 18,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789172699489
Betyg:
Death Note nr 3 Death Note nr 3
Av: Författare: Tsugumi Ohba
Tecknare: Takeshi Obata
Översättare: Kami Anani
Omfång: 208 sidor i svartvitt
Format: 12,5 cm x 18,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789172699502
Betyg:
Death Note nr 4 Death Note nr 4
Av: Författare: Tsugumi Ohba
Tecknare: Takeshi Obata
Översättare: Kami Anani
Omfång: 208 sidor i svartvitt
Format: 12,5 cm x 18,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789172699519
Betyg:
Death Note nr 5 Death Note nr 5
Av: Författare: Tsugumi Ohba
Tecknare: Takeshi Obata
Översättare: Kami Anani
Omfång: 208 sidor i svartvitt
Format: Häftad
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789172699526
Betyg:

Death Note nr 1–5

Böcker

”Death Note” är en enormt populär mangaserie som skördat stora framgångar i Japan, Tyskland och USA. Enbart i Japan har serien sålts i över 20 miljoner exemplar. Nu har Takeshi Obatas och Tsugumi Ohbas prisbelönta manga kommit på svenska och kommer att bli 12 volymer.

Mangan handlar om den uttråkade toppstudenten Light Yagami som råkar hitta en anteckningsbok tillhörande en lika uttråkad shinigami (dödsgud). Alla som får sina namn inskrivna i boken dör, och Light bestämmer sig för att använda anteckningsboken för att bekämpa ondskan. Men dödsfallen uppmärksammas och skicklige detektiven L engageras för att hitta mördaren. Allt medan shinigamin Ryuk intresserat följer händelseutvecklingen. Handlingen i ”Death Note” är snårig, utan att bli krystad. I varje del händer det något oväntat som vänder berättelsen upp och ned.

Under 1980-talet översattes ett par mangaserier till svenska som riktades till en vuxen publik, som ”Lone Wolf and Cub” (”Ensamvargen” i Samurai). Efter succén med ”Dragon Ball” har mangaserierna som översatts under 2000-talet istället riktat sig till tonåringar. Därför är det med glädje jag ser att ”Death Note”, som har en vuxnare framtoning, nu kommit i svensk språkdräkt. Hoppas det leder till att fler ”vuxnare” mangaserier översätts.

En sak som är intressant är att trots att folk dör i drivor är ”Death Note” ingen våldsam manga. Handlingen är mestadels dialogbaserad och undviker därmed explicita bilder som annars är vanliga i den här typen av manga. De välgjorda teckningarna ökar bokens underhållningsvärde. ”Death Note” hör till de bästa serier jag någonsin läst!