Generic filters
Exact matches only

Fakta

Death Note nr 6 Death Note nr 6
Av: Tecknare: Takeshi Obata
Författare: Tsugumi Ohba
Översättare: Kami Anani
Omfång: 208 sidor i svartvitt
Format: 12,5 cm x 18,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789172699533
Betyg:

Death Note nr 6

Böcker

”Death Note” är en enormt populär mangaserie som skördat stora framgångar i Japan, Tyskland och USA. Enbart i Japan har serien sålts i över 20 miljoner exemplar. Den har adapterats till både animé och två icke-animerade långfilmer. Även en romanversion, skriven av Nisio Isin, har släppts. Nu har Takeshi Obatas och Tsugumi Ohbas prisbelönta manga kommit på svenska och kommer att bli 12 volymer.

Tsugumi Ohba är en pseudonym och vem som döljer sig bakom den är inte känt. Pseudonymen Tsugumi Ohba har hittills bara gjort ”Death Note”. Tecknaren Takeshi Obata är betydligt mera känd och har även illustrerat den populära mangan ”Hikaru no Go” (med manus av Yumi Hota).

I volym 6 av ”Death Note” tätnar spänningen ytterligare. Light har vid det här laget (avsiktligen) tappat minnet och samarbetar med sin nemesis L i hopp om att fånga Kira. De är de sju Yotsubamedlemmarna på spåret. Men vem av de sju har dödsanteckningsboken?

Det är svårt att berätta något om handlingen i den sjätte delen utan att avslöja något. Handlingen i ”Death Note” är nämligen snårig, dock utan att bli krystad. I varje del händer det något oväntat som vänder berättelsen upp och ned. Så också i denna del. De välgjorda teckningarna av Takeshi Obata ökar bokens underhållningsvärde. De harmonierar också väl med Tsugumi Ohbas finurliga manus. ”Death Note” hör till de bästa serier jag någonsin läst! Jag är avundsjuk på dom som ännu inte läst mangan och som följaktligen har en stor läsupplevelse framför sig.