Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
EU:s stora teckningstävling har fått kritik efter att det visat sig att publiceringsrättigheterna till samtliga insända bidrag tillfaller EU-komissionen, oavsett om bidraget vinner eller ej.

Sedan en tid tillbaka pågår en stor serieteckningstävling, som går ut på att man ska teckna och berätta om medborgarskapet i EU. Det har varit en del kontroverser kring denna tävling och Svenska Tecknare har bett arrangörerna förtydliga reglerna för det hela. Det har man nu gjort, och det visar sig att de står fast vid regeln att de äger publiceringsrättigheterna till samtliga insända bidrag, alltså inte bara det vinnande bidraget utan alla. Svenska Tecknare avråder från att delta, och den som funderar på att göra det bör alltså vara medveten om att dessa rättighetsklausuler gäller allt som sänds in.

Tävlingen är öppen t.o.m. 7 mars.

[Denna text hämtades från Sekventiellt.se.]