Generic filters
Exact matches only

Nu närmar det sig. Sveriges första och största akademiska konferens om tecknade serier, ”Academic Perspectives on Comics, Manga & Graphic Novels as Intercultural & Intermedial Phenomena”, går av stapeln på Växjö Universitet 16–18 april.

Med ett trettiotal talare, varav bland annat belgaren Thierry Groensteen (”The System of Comics”), engelsmannen Paul Gravett (”Manga – 60 Years of Japanese Comics”) och svenska ”seriedoktorn” Helena Magnusson, är detta utan tvekan den största ansamlingen serieteoretiker någonsin i Sverige. Dessutom blir det filmvisningar, serieutställningar med mera.

Arrangör av konferensen är Forum för Intermediala Studier på Växjö Universitet, i samarbete med bland annat Seriefrämjandet. För alla som är på plats i tjänsten finns det en avgift på 1800 kronor, men vi kan nu annonsera att alla studenter och elever på eftergymnasiala utbildningar går in gratis på samtliga föreläsningar, filmvisningar etc. Så boka in 16–18 april!

[Text hämtad från Sekventiellt.se.]