Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Pride, banner 2009
  • Nyheter

Under Prideveckan presenterar Serieteket Jean-Paul Jennequin, en seriernas renässansman. Senare på kvällen blir det även releaseparty för Joanna Hellgrens nya bok.

Ur pressmeddelandet:

Jean Paul Jennequin (född 1960) är en seriernas renässansman. Under 1990-talet var han redaktör för antologin Bulles Gaies (givetvis en dubbeltydig titel: ung. ”Livade bubblor/Gaybubblor”) med serier av HBT-skapare. I tidningen publicerades även Jennequins egen serie ”Les folles nuits de Jonathan” (ung. ”Jonathans galna nätter” som utspelar sig i Parismiljöer och som på ett humoristiskt och intimt sätt berättar om huvudpersonens sexuella uppvaknande.

Vidare har han stått för den franska översättningen av Alan Moores och Eddie Campbells mästerverk ”From Hell”, skrivit böcker om seriehistoria och bidragit med artiklar och annat till magasin som Scarce, Cahiers de la BD, Boy Trouble, Yéti, Gay Comics och Picsou Magazine.

Jennequin besöker i år Pride-festivalen och Kulturhuset. Du har chansen att höra honom prata serier torsdagen 30 juli klockan 18:00. Fri entré, alla välkomna.

Efter mötet med Jean-Paul blir det releaseparty då Stockholmsbaserade illustratören och serieteckaren Joanna Hellgrens ”Frances” ges ut.

Joanna Hellgren (född 1981) publicerade förra året två serieböcker på det franska förlaget Édition Cambourakis och nu är det dags för den svenska debuten, familjedramat ”Frances”.