Generic filters
Exact matches only

Fakta

U-sväng inslagen i folie U-sväng inslagen i folie
Av: Författare: Jan Stenmark
Tecknare: Jan Stenmark
Omfång: 160 sidor i färg
Format: Inbunden, 20 x 23,5 cm, hårda pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2005
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789189632301
Betyg:

U-sväng inslagen i folie

Böcker

Så kommer det då ännu en bok från Jan Stenmark, den nionde i ordningen.

Det är svårt att komma på någonting som inte redan har sagts om hans verk. Personligen är jag väldigt svag för hans underfundiga humor. Det är sällan jag skrattar högt åt saker jag läser, men hans skämtrutor lyckas ofta locka fram ett par rejäla gapflabb ur mig.

Vid en snabb jämförelse skiljer sig den här boken en del från hans tidigare. I stället för att använda sig av gamla urklipp från olika veckotidningar har Stenmark denna gång själv tagit större delen av alla foton i boken. I kapitlet ”Stockholm runt” har han gett sig ut på cykel och förevigat olika miljöer från huvudstaden med polaroidkamera. Dessa foton har han sedan kompletterat med texter av typen ”Här ungefär skulle Moulin Rouge ha legat om Stockholm varit Paris”.

Resan fortsätter i bokens övriga kapitel, där Stenmark tar med oss till platser som ”Köket”, ”Popskogen” och ”Hemma”. Emellanåt har han arrangerat de olika miljöerna genom att sätta upp skyltar eller föremål som inte passar in i sin omgivning. Jag tycker att det hela är vansinnigt roligt, men då är jag redan Stenmarkskadad. ”U-sväng inslagen i folie” är en bok för de redan inbitna. Är man inte bekant med den stenmarkska humorn sedan tidigare framstår nog det mesta som konstigt, å andra sidan är det ju precis så som det ska vara också.