Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Nya Serieparaden nr 1/2010 från Egmont. Hämtad från Grand Comics Database.
  • Nyheter
Det börjar nu klarna kring vad som kommer att hända åtminstone en del av de serietidningar som gavs ut av Schibsted förlagen efter att de senare lagt ned sin serieutgivning i Sverige vid årsskiftet.

Larson! läggs ned efter att tecknaren Gary Larson slutat med att ge licens för utgivning av sina teckningar. Men de flesta övriga serierna från tidningen kommer att finnas i en tidning med det nygamla namnet Nya Serieparaden som kommer att ges ut av Egmont med början under 2010. Larsons prenumeranter kommer att få erbjudande om att fortsätta med Serieparaden.

Barntidningarma Scooby-Doo och Tom & Jerry kommer också att tas över av Egmont. Schibsteds utgivning av Marvelserier kommer däremot inte att föras vidare, vilket innebär att det för första gången sedan 1940-talet inte ges ut någon superhjältetidning på svenska.

Vad som kommer att hända Schibsteds nordiska humortidningar Arne Anka, Pondus och Nemi är inte känt.

En artikel om nyheten, med kommentarer från redaktören Peter Sparring, finns i Resumé.