Generic filters
Exact matches only

Fakta

Batman Begins – Filmens officiella serietidning Batman Begins – Filmens officiella serietidning
Av: Översättare: Janne Eriksson
Färgläggare: José Villarubia
Tecknare: Serge LaPointe (tuschare), Kilian Plunkett
Författare: Scott Beatty (serieadaption)
Omfång: 68 sidor i färg
Format: Serietidningsformat, limmad rygg, kartonnageomslag
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2005
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Betyg:

Batman Begins – Filmens officiella serietidning

Böcker

Det är helt ofattbart att man kan göra en så tråkig serieversion av en så spännande film som ”Batman Begins”. Kilian Plunkett och Serge LaPointe verkar ha haft fullt upp med att titta på referensfoton från filmen och försöka återge skådespelarnas ansikten (något de ofta misslyckas med rätt grovt, kan tilläggas). Bildberättandet låter de stryka på foten.

Men det är inte bara deras fel. Författaren Scott Beatty bör nog också få sig en skopa ovett, för berättandet är staccatoartat och forcerat. Alltför ofta slarvas viktiga scener igenom, scener som annars hade kunnat ha en större dramatisk effekt och skapat en nerv i berättelsen. Kanske borde de ha sneglat mer på Dennis O’Neils och Jerry Ordways föredömliga adaption av Tim Burtons ”Batman” från 1989 istället (publicerad i svenska Batman nr 1/1989).

Det är sällan man får skriva det, men i det här fallet är filmen bättre än boken. Se den istället!