Generic filters
Exact matches only

Fakta

Kalle Ankas Pocket Special : Kalle på djupet Kalle Ankas Pocket Special : Kalle på djupet
Av: Författare: Walt Disney, Romano Scarpa, Lars Jensen, Flemming Andersen, Abramo Barosso, Gian Giacomo Dalmasso, Rodolfo Cimino, Augusto Macchetto, Giampaolo Barosso, Guido Martina, Osvaldo Pavese, David Gerstein, François Corteggiani, Giorgio Pezzin, Marco Berti, Michael T. Gilbert, Caterina Mognato
Omfång: 512 sidor i färg
Format: 12,5 x 19 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789174053494
Betyg:

Kalle Ankas Pocket Special: Kalle på djupet

Böcker

Den första Kalle Anka-pocketen utkom i Sverige 1968. Många år senare, 1997, utkom en pocketbok med anledning av Joakim von Ankas 50-årsjubileum. Denna pocket skilde sig åt från dom andra i och med att den var betydligt tjockare och innehöll Disneyserier efter ett tema. Ett år senare utkom ytterligare en tjock specialpocket, denna gång i samband med Kalle Anka Pockets 30-årsjubileum.

Den tredje specialpocketen utkom 1999 och från och med denna utgåva fick dessa den enhetliga titeln ”Kalle Anka Pocket Special”. Skillnaden mellan vanliga Kalle Anka Pocket och dessa specialutgåvor är bland annat att specialutgåvan är betydligt tjockare. De har även ett tema. Denna specialpocket, ”Kalle på djupet”, samlar olika äventyr som utspelar sig i, om och kring vatten. Majoriteten av berättelserna har Kalle i huvudrollen men det finns också ett par äventyr med Musse Pigg.

Vi får här ta del av berättelser skrivna och tecknade av giganter inom Disney som bland andra Romano Scarpa och Giorgio Cavazzano. Bland denna pockets höjdpunkter finns en historia där Kalle tvingas vara en våghalsig simhoppare och ett äventyr med Stål-Kalle som kämpar mot modeindustrins manipulerande av havsalger. Några lågvattenmärken finns också, som Kalle och Knase som agenter samt ett oerhört dåligt tecknat äventyr där Joakim och Oppfinnar-Jocke är på jakt efter en sjunken skatt.

Men på det stora hela har denna samling en hög lägstanivå och de flesta av serierna är underhållande och vältecknade.