Generic filters
Exact matches only

Fakta

So Watcha Sayin’ – En intervjubok av Martin Kellerman So Watcha Sayin’ – En intervjubok av Martin Kellerman
Av: Martin Kellerman
Omfång: 108 sidor
Format: 18 x 23 cm, limmad rygg, mjuka pärmar
Färg/svartvitt: Svartvitt
Utgivare: Kartago Förlag
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Roligt
ISBN: 9789189632592

So Watcha Sayin’ – En intervjubok av Martin Kellerman

Böcker

Vid sidan av seriestrippen och de framgångsrika albumen med ”Rocky” har Martin Kellerman sedan 2004 producerat ett magasin med samma namn för Egmont. Något som särskiljer magasinet är att Kellerman här tagit ut svängarna rejält och som sitt hundalias gjort längre serieintervjuer med sina idoler inom hiphopen. Dessa har även samlats i albumet ”So watcha sayin’”.

Även om ”Rocky” sägs vara till stora delar inspirerad av det verkliga livet, rör det sig här om rena seriedokumentärer. Precis som i strippserien handlar det mest om människor som sitter och pratar, så det rör sig inte om något stilbrott direkt. Och precis som i strippserien är samtalet förvånansvärt intressant. Även om jag själv inte går igång på alla artisterna så ställer Kellerman/Rocky relevanta frågor. Ibland är själva situationen kring intervjun också den intressant, det som händer när kameran och bandspelararen normalt sett slagits av.

När det begav sig höjdes upprörda röster här och där om rasism då Martin Kellerman avbildade den svarte rapparen 50 Cent som en apa, men efter att ha läst ”So watcha sayin’” kan jag säga att sådana beskyllningar är helt tagna ur luften. Det är bara att se på hur andra färgade musiker avbildats: Ken blev en ökenödla, G-Unit blev fåglar, The Game blev en bulldog, Slick Rick en groda och så vidare.

Den som söker ett vanligt Rocky-album riskerar nog bli besviken. ”So watcha sayin’” är mera att betrakta som en apokryf i den pågående historien om Rockys liv och leverne (och den ingår heller inte i den vanliga Rocky-numreringen). Men för den musikintresserade är det säkerligen underhållande.