Generic filters
Exact matches only

Fakta

47:an Löken [julalbum]: Lökens Bästa 47:an Löken [julalbum]: Lökens Bästa
Av: Tecknare: Lennart Elworth
Färgläggare: IASI
Författare: Lennart Elworth
Omfång: 52 sidor i färg
Format: 21 x 29,5 cm, häftad
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789174054651
Betyg:

47:an Löken [julalbum]: Lökens bästa 2011

Böcker

”47:an Löken” har alltid känts som en sämre version av ”91:an”. Samma tematik, samma miljö, snarlika figurer. Det som skiljer är att ”91:an” håller en generellt högre kvalitet och att det är betydligt mer ”tits and ass” i ”47:an Löken”. Kvinnorna visar brösten titt som tätt och männen tappar då och nu byxorna för att exponera både bakdel och könsorgan. Men så är serien också ett barn av sin tid: gjord för porrtidningen Lektyr 1967 och upplevde sin storhetstid under en tid med sexuell frigörelse då alla män gjorde värnplikten, och läsning av herr-/porrtidningar var mer socialt accepterad.

Skaparen Lennart Elworth slutade teckna serien 1985, men det hindrar inte Egmont från att ge ut julalbum som samlar ”det bästa” ur seriens historia. Visst drar jag på smilbanden emellanåt, men för mig blir det lite för mycket grabbig buskishumor. Tänk Janne ”Loffe” Carlsson, ”Repmånad”, Jarl Borséns gladporrfilmer eller Stefan & Krister i kubik. För den som gillar sådana saker är det här albumet säkert ett fynd. Jag är inte fullt lika road av slikt.