Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Seriefrämjandets styrelse har haft möte. Här kommer en sammanfattning av en del av det som sades.

Årsmötet 2012 blir den 22 april på Lasse Åbergs museum, i Bålsta utanför Stockholm. Mer information kommer.

Förslaget till nya stadgar är nästan klart, och kommer att offentliggöras i god tid före årsmötet.

På kansliet är Jakob Hallin föräldraledig från 19 december och till september. Kansliet har fått förstärkning med en arbetspraktikant, Christian Brodin.

Arbetet med nya webben fortgår och resultatet kommer snart att bli officiellt.

Serietecknaren och kulturjournalisten Sofia Olsson har utsetts till ny ledamot i Urhundenjuryn efter Helena Magnusson som har avgått.

Svenskt seriearkiv har tagit emot Bamseförlagets arkiv i deposition. Tillgång till arkivet godkänns av förlaget. Sedan tidigare har arkivet även Optimal press’ arkiv som deposition. Man har också börjat knyta nordiska kontakter, till att börja med ett seriearkiv i Finland.

Vad gäller utgivning, så är Dystopi nummer 12 och nya novelletter under utgivning. Fredrik Strömbergs ”Swedish Comics History” kan komma att ges ut på franska, av förlaget PLG.

Barnseriefestivalen ISV 2011 i Malmö var mycket lyckad under ledning av Lovisa Witt. Hedersgästen Julien Neel togs väl om hand och deltog aktivt under festivalen.

Nästa år är det så kallade Strindbergsåret 2012. SeF anordnar en utställning med Strindberg och serier. Fredrik Strömberg är producent, Josefin Svenske är projektledare.

Utställningen Mus Mouse Maus visas i Norrköping under 11 november–11 december och ska sedan skickas tillbaka till Malmö. Museet i Paris, Mémorial de la Shoah, är så nöjda med den franska versionen av utställningen att vi har förlängt utställningstiden till den 4 mars 2012 (i stället för den 15 december 2011).

Projektet Tusen serier, med Mattias Elftorp som projektledare höll en utställning under ISV och det har arrangerats workshops, till exempel på Bellevuegårdens bibliotek.

Seriescenen på Bokmässsan i Göteborg har arrangerats i två år och växer och blir ännu bättre varje gång. Fanny Bystedt är projektledare. Bokmässan har visat stort intresse, har varit på besök på Seriecenter och är tillmötesgående för att göra scenen än mer central på Bokmässan 2012.

Fredrik Strömberg är projektledare för serieaftnar på Seriecenter i Malmö. Planen är att hålla ca 2 aftnar på våren och 2 på hösten. Den första aftonen var med Julien Neel under ISV. Den andra var med Patrik Norrman.