Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
© DC Comics
  • Nyheter
Den stora snackisen under februari månad har varit att DC Comics nu kommer att ge ut nya serietidningar baserade på Alan Moores och Dave Gibbons "Watchmen" från 1986, det närmaste en helig ko man kan komma i seriesammanhang. Moore kallar initiativet "skamlöst" och tycker det är märkligt att förlaget är så utan idéer att de måste snylta på de historier han skrev för över 25 år sedan. Seriehandlarna jublar och fansen står delade (men nyfikna).

De nya tidningarna som kommer lagom till sommaren är så kallade prequels som utspelas före den berömda serieromanen. Intiativet kallas ”Before Watchmen” och omfattar hela 35 tidningar totalt. I varje tidning kommer det dessutom gå en kort historia kallad ”Curse of the Crimson Corsair” av Len Wein och John Higgins. Här kommer titlarna:

  • RORSCHACH (4 nummer) – av Brian Azzarello och Lee Bermejo
  • MINUTEMEN (6 nummer) – av Darwyn Cooke
  • COMEDIAN (6 nummer) – av Brian Azzarello och J.G. Jones
  • DR. MANHATTAN (4 nummer) – av J. Michael Straczynski och Adam Hughes
  • NITE OWL (4 nummer) – av J. Michael Straczynski och Andy Kubert och Joe Kubert
  • OZYMANDIAS (6 nummer) – av Len Wein och Jae Lee
  • SILK SPECTRE (4 nummer) – av Darwyn Cooke och Amanda Conner
  • BEFORE WATCHMEN: EPILOGUE (1 nummer) – av diverse serieskapare

För att rättfärdiga det hela har man engererat flera människor som var involverade i ”Watchmen” från början. Len Wein var klassikerns ursprunglige redaktör och John Higgins dess färgläggare. I pressmeddelandet från DC Comics har man också övertalat Dave Gibbons till att ge en kort kommentar som kan tolkas som ett godkännande av initiativet. Alan Moore har efter detta brutit kontakten med Gibbons.