Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Serieskaparen Gary Friedrich förlorade 28 december 2011 mot Marvel Comics i rättegången som skulle avgöra vem som ägde upphovsrätten till figuren Ghost Rider, i dagarna aktuell igen för den andra långfilmen med Nicolas Cage i huvudrollen.

Det var 2007 som Gary Friedrich stämde Marvel Comics och menade att när han 1978 skrev över rättigheterna till Marvel så innefattade inte avtalet exploatering i filmmediet och merchandise. I slutet av december dömde domaren dock till Marvels fördel.

Vidare vann Marvel sin egen stämning mot Friedrich och denne ska nu betala 17 000 dollar i skadestånd för att han under de senaste åren åkt runt på seriemässor och sålt och signerat Ghost Rider-material. I serievärlden har detta väckt förstämning, och fans och andra serieskapare håller nu på att samla ihop pengar till den utblottade Friedrich.

Läs mer om fallet i årets andra nummer av Bild & Bubbla.