Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
The Shadow Strikes! nr 7 (mars 1990). Bild: Eduardo Barreto. Copyright Condé Nast Publications, hämtad från Grand Comics Database.
  • Nyheter
Eduardo Barreto, för den breda massan kanske mest känd för att ha tecknat "Teen Titans" och "The Shadow", avled i december förra året, blott 57 år gammal.

Tecknaren Eduardo Barreto, född i Uruguay men mest verksam på den amerikanska seriemarknaden, dog den 15 december 2011 i sviterna av hjärnhinneinflammation. Han blev 57 år.

Han inledde sin karriär på 1970-talet med frilansuppdrag för en mängd publikationer i Sydamerika. I slutet av sjuttiotalet inledde han sin karriär på den amerikanska seriemarknaden där han jobbat särskilt mycket för förlaget DC Comics. Under 80-talet tog han över ”Teen Titans” från George Pérez och tecknade även andra superhjältar. Hans Superman-projekt ”Lex Luthor: The Unauthorized Biography” har fått lovord men var egentligen ingen superhjälteserie utan snarare en rätt jordnära deckare. I samma genre tecknade han även The Shadow Strikes! och Mickey Spillanes Mike Danger.

Han jobbade även med dagspresserier. Från 2006 tecknade han ”Judge Parker”, men fick sluta med dagsstrippen 2010 på grund av hjärnhinneinflammation. Sommaren 2011 tog han över söndagssidorna av ”Fantomen”.

Läs mer: