Generic filters
Exact matches only

Fakta

Skavlan – Fredrik Skavlans samlade teckningar Skavlan – Fredrik Skavlans samlade teckningar
Av: Författare: Fredrik Skavlan
Tecknare: Fredrik Skavlan
Översättare: Jonas Svensson
Omfång: 172 sidor i färg
Format: 18 x 18 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186003869
Betyg:

Skavlan – Fredrik Skavlans samlade teckningar

Böcker

Albumet ”Skavlan – Fredrik Skavlans samlade teckningar” är precis vad det låter som, en samling med skämtteckningar ritade av den kände norske programledaren vars talkshow blivit framgångsrik primetime-tv i både Sverige och Norge. Samlingens baksidestext berättar att skämttecknandet är något Skavlan sysslat med sedan fjortonårsåldern och att det har resulterat i åtskilliga tidningspubliceringar och ett femtontal böcker på den norska marknaden.

Jag ska villigt erkänna att jag omedelbart efter att jag såg den här boken blev kritiskt inställd. Jag såg en bok som enbart gavs ut för att rida på den kända tv-seriens oerhörda popularitet och inte på några som helst kvalitetsgrunder. Och det är mycket möjligt, kanske till och med troligt, att jag har rätt. Det faktum att det stora silvriga relieftrycket av titeln på framsidan är identisk med tv-seriens vinjettlogotype tyder på det.

Men inte ska vi avfärda hela albumet som skräp för den skull, bara för att förlaget tänker kommersiellt. Skräp är det nämligen inte. Faktum är att jag blev lite förvånad över att Skavlan faktiskt var en sådan habil skämttecknare. Det är sällan jag blir riktigt road, men han har ett välutformat bildspråk och är oftast hyfsat träffsäker i sina skojfriska iakttagelser. Hans teckningsstil är egenartad, om än rätt variationslös. Förvisso var mina förväntningar låga, men jag blev onekligen positivt överraskad!