Generic filters
Exact matches only

Fakta

Rocky om kändisar Rocky om kändisar
Av: Författare: Martin Kellerman
Tecknare: Martin Kellerman
Omfång: 160 sidor i färg
Format: 20,5 x 18 cm mjuka pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186003913
Betyg:

Rocky om kändisar

Böcker

Bakgrundshistorien om serien ”Rocky” är en klassiker. Den självbiografiska figuren uppkom då Kellerman fått sparken från sitt jobb som skämttecknare för tidningen Aktuell Rapport, och samtidigt blev dumpad av sin flickvän och utkastad från sin andrahandslägenhet. Efter en trevande start blev serien populär och har resulterat i en egen tidning, över 20 album, en pjäs och en film. Det finns även en handfull Rockyrelaterade produkter som T-shirts och skateboardar. Det finns även ett par specialalbum och ”Rocky om kändisar” är ett sådant.

Seriealbumet är ett urval serier från albumsviten Rocky vol. 1–20. Den samlar helt enkelt serierna som handlar om kändisar på något sätt. Därtill blir några av dessa, närmare bestämt Sofi Fahrman, Bingo Rimér, Herman Lindqvist, Maud Olofsson, Bengt Frithiofsson och Lasse Åberg, intervjuade om sin medverkan i serien.

Kan man sin Rocky tillför detta album ingenting. Serierna har man läst förr. Intervjuerna med några av ”offren” är underhållande. Jag hade gärna sett mera sådant, sex stycken känns lite futtigt. Dessutom försvinner den röda tråden när man delar upp på detta sätt. Rockyserierna följer ju hans liv och här blir det uppstyckat. Det stör min läsning en aning.

Men man kan inte komma ifrån att det ändå är underhållande. ”Rocky” är en vältecknad serie som är mycket rolig och håller en mycket hög lägstanivå. Men personligen föredrar jag originalalbumen istället för dylika specialare.

Den inbitne Rockyläsaren har med andra ord inget att hämta här men det är en bra ingång för den nyfikne. God underhållning är det ju.