Generic filters
Exact matches only

Fakta

Swedish Comic Sin 2 Swedish Comic Sin 2
Av: Redaktör: Natalia Batista
Författare: Ainur Elmgren, Anna Rosenkrans Birkedal, Bo Ashi, Catarina Batista, David Linde, Diana Davidsson, Elise Rosberg, Fanny M Bystedt, Hannah Oredsson, Helena Hellman, Henri Gylander, Ida Rosenkrans Birkedal, Jesper Nordqvist, Joakim Waller, Johan Palm, Kwok-Hei Mak
Omfång: 400 sidor i svartvitt
Format: 15 x 21 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Nattserier
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163384325

Swedish Comic Sin 2

Böcker

”Swedish Comic Sin” är ett antologiprojekt. Dess upphovskvinna är serieskaparen Natalia Batista. Målet var att samla några av Sveriges framtidshopp inom serierna i en antologi som hade sex som tema. Boken utkom 2010 och fick god respons i den svenska serievärlden. Så pass god att det nu ett år senare kommer en uppföljare.

Swedish Comic Sin 2 är mer än dubbelt så tjock som sin föregångare. Det verkar som om det var ganska lätt att få serieskapare att ställa upp denna gång i och med att förra antologin blev så pass uppmärksammad. Hela 23 serieskapare medverkar, närmare bestämt Ainur Elmgren, Anna Rosenkrans Birkedal, Bo Ashi, Catarina Batista, David Linde, Diana Davidsson, Elise Rosberg, Fanny M. Bystedt, Hannah Oredsson, Helena Hellman, Henri Gylander, Ida Rosenkrans Birkedal, Jesper Nordqvist, Joakim Waller, Johan Palm, Kwok-Hei Mak, Liv Lingborn, Mattias Elftorp, Maria Wigelius, Nathalie Nilsson, Olivia Erliksson, Per Sjögren och Sara Berntsson. Berättelserna har förvisso samma tema, men i övrigt skiljer de sig åt rejält. Vissa är roliga medan andra är allvarliga. Vissa är tecknade i mangastil, andra i mer traditionell västerländsk stil. Vissa gillar jag, andra inte alls.

Det hör till att antologier är ojämna. Jag har egentligen svårt för den typen av böcker och föredrar en längre sammanhängande historia. Men den röda tråden gör att det funkar förvånansvärt bra.

Jag gillar absolut inte alla serier, men det är precis som redaktören Natalia Batista skriver, att spännvidden och tecknarstilarna är så breda att det är omöjligt att inte hitta några favoriter. Vilket jag gjorde. Kwok-Hei Maks erotiska kampsportsmanga är både vältecknad och rolig läsning och Jesper Nordqvists vardagstitt känns både realistisk och underhållande. Det är mina favoriter, vilka är era? Vilka de än må vara är denna antologi värd att kolla upp. Gör det!