Generic filters
Exact matches only

Fakta

Zorn & Dirna nr 2: Kronprinsen och räven Zorn & Dirna nr 2: Kronprinsen och räven
Omfång: 52 sidor i färg
Format: 21,5 x 29,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Albumförlaget
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789197741491

Zorn & Dirna nr 2: Kronprinsen och räven

Böcker

I del två av albumserien om en värld där ingen kan dö, och där syskonen Zorn och Dirna är de enda som har förmågan att ta kål på någon permanent, börjar handlingen komma igång på allvar. Faktiskt är det korvstoppning på hög nivå som tyvärr gör serien lite svårläst.

I rasande tempo peppras vi med bakgrundshistorien om hur syskonens föräldrar hamnade i den vilda soldathordens klor, hur fadern degenererades till zombiejägaren Seldnör och hur modern Splata dog i valsverken och nu tagit en barbarbödel i besittning. Eftersom det är svårt för Splata att förklara för Seldnör att hon egentligen är en kvinna i en mans kropp blir det naturligtvis en massa missförstånd och slagsmål som det så gärna blir i hjältesagor. Vi får också veta mer om kung Hochwald som fångat Döden i en fälla och därmed skapat en värld av lidande odöda. Medans kungens verkliga avsikter är något av ett mysterium framställs hans son, kronprisen, kanske lite väl övertydligt som en dekadent fullblodssadist. När kronprisen får reda på att kungen känner till Zorns och Dirnas existens skickar han ut soldathorden att finna barnen till varje pris …

Det här albumets största fel är just det höga tempot och den massiva överdosen av bakgrundsinformation som Morvan känner att han måste delge läsaren i ett och samma album. Det blir rörigt. Däremot är det snyggt tecknat av Bessadi och Trannoy i en stil som lånar estetik från såväl europeisk albumtradition som manga och amerikanska superhjälteserier. Färgläggningen är också mycket snygg och avancerad och bidrar till att skapa djup och atmosfär i de detaljerade bakgrundsmiljöerna.