Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Alternativt omslag till Amazing Spider-Man nr 693 med Alpha. Copyright Marvel Comics.
  • Nyheter
Kanske är det ett tecken på att Spider-Man håller på att bli vuxen på riktigt i serien när han från och med Amazing Spider-Man nr 692 får en sidekick i form av Alpha, en kille vars situation mycket liknar Peter Parkers vid den tid i livet då han själv fick spindelkrafterna.

Idén med sidekicks, eller unga medhjälpare, är lika gammal som superhjälteserierna. Batman har till exempel sin Robin och Captain America har sin Bucky. Nu är det alltså dags för Spider-Man att få sin Alpha, egentligen en femtonårig nörd vid namn Andy Maguire som får krafter i en olycka ungefär på samma sätt som Peter Parker fick sina krafter.

Händelsen är ett led i firandet av Spider-Mans 50-årsjubileum.