Generic filters
Exact matches only

Fakta

Viktor Kasparsson nr 1: Skräckens ängel Viktor Kasparsson nr 1: Skräckens ängel
Av: Författare: Dennis Gustafsson
Omfång: 80 sidor i färg
Format: 21,5 x 29,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Albumförlaget
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186783051
Betyg:

Viktor Kasparsson nr 1: Skräckens ängel

Böcker

Efter den inledande novellsamlingen ”Viktor Kasparssons makabra mysterier” prövade Dennis Gustafsson 2011 vingarna med ett fullängdsalbum om sin skånske ockulte deckare. Och visst håller det. Gustafsson väver en skräckhistoria med rötter långt tillbaka i tiden, vilket illustreras genom snygga kollageliknande helsidor med foton och urklipp. Snyggt och proffsigt!

Överhuvudtaget är det mycket som känns gediget. Gustafsson har verkligen tagit vara på sidutrymmet och använder många små rutor med subtila förändringar snarare än blaffiga helsidor. Det märks att han vet att jobba med de små uttrycken och det är troligen också det som skapar en krypande obehagskänsla som är helt rätt för skräckgenren.

Det enda man kan invända emot är att Gustafssons stil emellanåt känns lite krafsig och opolerad, men det är inget som stör i den här genren.

Sedan det här albumet gjordes har Gustafsson påbörjat en serie Viktor Kasparsson-kortisar i Agent X9 och till hösten kommer ett nytt fullängdsalbum på Albumförlaget. Det ser ljust ut för både figuren och de läsare som fastnat för honom.