Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
John Constantine av Renato Guedes. © DC Comics
  • Nyheter
Nummer 300 blir det sista numret av Vertigo-klassikern Hellblazer, med den brittiske ockulte detektiven John Constantine i huvudrollen. När tidningen nu läggs ner efter 24 års obruten utgivning. Den ersätts av den nya titeln Constantine, som utspelas i DC Comics nya superhjälteuniversum, dit även andra Vertigo-figurer som Swamp Thing och Animal Man redan har flyttat.

John Constantine skapades av Alan Moore i ett nummer av Swamp Thing och modellerades utseendemässigt efter popstjärnan Sting. Constantine var en kedjerökande skitstövel som ändå hade hjärtat på rätta stället. Under åren som har gått har hans äventyr skrivits av en rad kända serieskapare, många av dem britter. Hellblazer var tillsammans med Swamp Thing och The Sandman flaggskeppen på DC:s vuxenetikett Vertigo.

I och med DC:s nystart av sitt superhjälteuniversum häromåret återbördades Vertigo-karaktärerna till sina DC-rötter, men även fast man introducerade en ny, yngre John Constantine bland superhjältarna så behöll man ändå Hellblazer, som handlar om en betydligt äldre Constantine.

Den nya titeln Constantine görs av Robert Venditti och Renato Guedes. Första numret kommer i februari 2012.