Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Omslaget till Uncanny X-men nr 141 (1981). Bild: John Byrne och Terry Austin. Copyright: Marvel Comics. Hämtat från Grand Comics Database.
  • Nyheter
Bryan Singer, som regisserade de första två av de framgångsrika X-Men-filmerna, återvänder för att göra en prequel baserad på den populära historien "Days of Future Past". Flera av originalskådisarna har också skrivit på.

”Days of Future Past” är en tidsresehistoria av det klassiska teamet Chris Claremont, John Byrne och Terry Austin och publicerades i Uncanny X-Men nr 141–142 (1981). Det är en dystopisk historia om en framtid där mutanter satts i koncentrationsläger och hur Kitty Pride reser tillbaka i tiden för att stoppa denna framtid från att någonsin inträffa.

Bryan Singer var hjärnan bakom de två första filmatiseringarna av X-Men år 2000 respektive 2003. Det är svårt att underskatta Singers betydelse för superhjältefilmatiseringarna. Han tog sitt jobb på allvar och slog an tonen för senare Marvels framgångar inom filmmediet. Den tredje filmen 2006 gjordes av en annan regissör eftersom Singer tog chansen att göra ”Superman Returns”, som blev något av en flopp hos både kritiker och publik.

X-Men-filmerna har sedan dess rullat vidare med olika spinoffer, såsom ”X-Men Origins: Wolverine” 2009 och en prequel om de unga Professor X och Magneto i ”X-Men: First Class” (2011). Singer var från början tänkt att regissera ”X-Men: First Class” , men nöjde sig med att bara producera den. Nu kommer alltså en uppföljare och Singer har den här gången valt att ta rodret fullt ut. Flera av originalskådespelarna återvänder också för att spela de äldre X-männen, bland dem Patrick Stewart, Ian McKellen och förhoppningsvis även Hugh Jackman. Filmen beräknas få premiär i USA 2014.