Generic filters
Exact matches only

Fakta

Felix och tidsmaskinen Felix och tidsmaskinen
Av: Författare: Jan Lööf
Tecknare: Jan Lööf
Färgläggare: Jan Lööf
Omfång: 88 sidor i färg
Format: 19,5 x 26 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789187057038
Betyg:

Felix och tidsmaskinen

Böcker

Jan Lööf var bara 25 år gammal när han började teckna serien ”Felix”. Från början hette huvudkaraktären dock Fiffige Alf. 47 år senare ges serien om Felix ut på nytt, denna gång i färg.

Efter att Lööf gjort serier med Felix ägnade han sig allt mer åt barnböcker istället och är idag älskad för sina bilderböcker med bland andra Pelle, Matilda och Skrot-Nisse. Därför är det välkommet att serierna kommer i nytryck. Liksom bilderböckerna är de nämligen mycket bra.

I detta äventyr träffar Felix professor Propp och hans robotbetjänt Robert. Professorn visar Felix sin tidsmaskin. Sedan bjuds vi läsare på äventyr på Rhodos för 2 300 år sedan, där de träffar en vetenskapsman som bor i huvudet på kolossen på Rhodos samt ett finurligt helgon och den ondsinte Leonides.

Det är full fart i detta seriealbum. Redan som 25-åring visade Lööf att han hade en alldeles egen berättar- och tecknarstil. Tempot är skyhögt men tonen är vänlig. Handlingsmässigt vet man inte vad som ska hända, vilket är spännande, och tecknarstilen är befriande originell utan att störa läsningen. Sammanfattningsvis är detta ett litet mästerverk. Men att tillföra serien färg varken tillför eller förstör. Färgen är mest en axelryckning. Det viktiga är att äventyren med Felix kommer i nytryck. Enligt albumets baksida finns det material för nio böcker till. Må dom komma snart!