Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Från vänster: Horst Schröder, Gunnar Krantz och Göran Ribe. Bild: Ulf Jansson. Copyright tillhör upphovsmannen. Den skannade bilden är lånad från bloggen Krafsklotter.
  • Nyheter
Den 6 februari, det vill säga idag, fyller den smått legendariske serieförläggaren bakom Epix, Horst Schröder, 70 år. Bild & Bubbla stämmer upp i hyllningskören och rekommenderar Per Starbäcks fina hyllning i bloggform.

1980-talet var de utländska vuxenseriernas gyllene tidsålder i Sverige, då Horst Schröder med sina trogna vapendragare, bland dessa Göran Ribe, gav ut en rik flora titlar med fantasifulla namn som Epix, Pox, Brök! och Maxx. Vikande försäljning och svårigheter med att få distribution ledde till slut till att förlaget fick lägga ner det mesta av utgivningen under 1990-talet. Förlaget finns fortfarande kvar, men utgivningen är betydligt mer sparsmakad. Stora delar av den gamla utgivningen kan fortfarande köpas direkt från förlaget på www.epix.se.

Om detta, och mycket annat, kan man läsa på Per Starbäcks blogg ”Krafsklotter”, där han lagt upp en längre text med personliga reflektioner kring Schröder och hans gärning. Läs bloggposten här.