Generic filters
Exact matches only

Fakta

Samurai Deeper Kyo nr 35 Samurai Deeper Kyo nr 35
Av: Författare: Akimine Kamijyo
Tecknare: Akimine Kamijyo
Översättare: Magnus Johansson
Omfång: ca 190 sidor i svartvitt
Format: Häftad, pocket
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186219161

Samurai Deeper Kyo nr 35

Böcker

Insatserna är högre än någonsin när de två motståndarna Fubuki och Hishigi försöker hindra Kyo och hans sällskap från att nå fram till sitt mål. Än värre är att Kyoshiros brinnande hämndbegär gör sig gällande.

Den här volymen tar vid där den förra slutade och Kyo måste ta sig an Fubuki och Hishigi. Han är nu nära sitt mål att nå den Röda kungen och vägen dit är som vanligt kantad av välritade strider. Dessa tar upp den största delen av denna volym. Det finns hemska hemligheter, gömda motiv och passionerade önskningar som alla stiger upp till ytan när ett slutgiltigt klimax närmar sig. Den lättare tonen från de tidigare volymerna är helt försvunnen nu när serien går in på sin slutsträcka. Det är spektakulära strider som väntar eftersom de fiender de nu möter besitter farliga krafter och tekniker som de använder för att försöka besegra gruppen. Stilen har utvecklats på gott och ont – den lekfulla stil som fanns i början har fått ge plats åt en mer avancerad och tekniskt bättre sådan.

För er som inte är bekanta med serien så utspelar sig Akimine Kamijyos ”Samurai Deeper Kyo” i ett feodalt Japan där det finns gott om historisk korrekta samt även påhittade element, allt inramat av en övernaturlig historia. Titelfiguren Samurai Demonögat Kyo är en legendarisk krigare som har dödat över 1 000 män. Han blev trots det besegrad efter slaget vid Sekigahara och är på grund av de rådande omständigheterna tvungen att dela kropp med sin rival Kyoshiro Mibu. Kyoshiro är även han en välrenommerad krigare i sin egen rätt och stammar från den mytomspunna Mibu-klanen, som är en mystisk ras som har styrt Japan från skuggorna i många år.

Jag kan inte låta bli att dra paralleller till de grupper av ninjakrigare som fanns i Japan under just 1600-talet. De användes av kända generaler som Noubonaga Oda, Shigen Takeda och även av den mest kända generalen av dem alla i japansk historia, Ieyasu Tokogawa. Alla använde sig av ninjanätverk för att styra landet genom list och spionage. Även det var en teknik för att styra landet ifrån skuggorna. Koga-ninjorna bestod av 53 familjer som hade sin bas nära Kyoto. De var rekryterade av ledarna och tjänade som rådgivare och militära strateger i dåtidens Japan. Det finns prov på så mycket av Japans anrika historia i den här mangan om man bara vet var man skall titta.