Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Nina Bergman som Wonder Woman i en fanfilm från 2013. Detalj ur poster av Robert Sebree.
  • Nyheter

Fenomenet med fanfilms, alltså inofficiella kortfilmer och trailers gjorda av fans, har vuxit sig allt starkare de senaste åren. Nu har det kommit en fanfilm med Wonder Woman, med svensken Peter Stormare i en av rollerna.

Wonder Woman, eller Mirakelkvinnan som hon hetat på våra breddgrader, har aldrig blivit riktigt populär i Sverige, men i USA har hon haft en egen tidning sedan 1940-talet. Hon är en amason som skickats till ”männens värld” för att kämpa för fred och jämlikhet, och åtminstone i början stred hon mot nazisterna. Under 70-talet var hon föremål för en populär TV-serie i USA med Lynda Carter i huvudrollen. På senare år har man försökt återupprepa succén, och bara häromåret kom ett pilotavsnitt som tyvärr inte fick någon fortsättning. En ny satsning med kodnamnet ”Amazon” sägs vara under arbete, men det är oklart när och om det kommer något av det.

Tills dess får ni nöja oss med en fantrailer regisserad av stuntmannen Jesse V. Johnson med Nina Bergman som en mycket porträttlik Wonder Woman i kamp mot nazisterna. Peter Stormare har här en liten biroll som torterare.

Se filmen här: