Generic filters
Exact matches only

Fakta

SH3 volym 3: Operation A-barn SH3 volym 3: Operation A-barn
Av: Författare: Daniel Ahlgren
Tecknare: Daniel Ahlgren
Omfång: 144 sidor i svartvitt
Format: 17 x 24,5 cm, sydda ark, mjuka pärmar
Utgivare: Bakhåll
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789177423676
Betyg:

SH3 volym 3: Operation A-barn

Böcker

Serieförfattaren Daniel Ahlgren är ett välkänt namn på den svenska seriescenen. Man kan lite förenklat säga att han var ett av de största namnen inom den svenska självbiografiska serien, som var en sanslöst populär genre i Sverige under 1990-talet. En genre som dock tappade sin gnista. Men där många fortsatte i genren valde Ahlgren att gå vidare. I sin seriesvit ”SH3” kombinerar han på ett egensinnigt sätt den amerikanska superhjältekulturen med den svenska självbiografiska ungdomsskildringen.

”SH3” står för superhjälte-programmet på gymnasiet, tredje årskursen. De elever som går den här linjen har alla övernaturliga krafter, men i övrigt är de lika osäkra, hormonstinna och mobbade/mobbningsbenägna som vilka ungdomar som helst. Det har tidigare utkommit två seriealbum om ”SH3”. Det första heter ”Ett liv utan superkrafter är väl inte värt att leva?” och den andra heter ”Jag gråter bara i andra dimensioner”.

I det tredje albumet är studenterna utexaminerade och borde skaffa jobb. För vissa går det bättre än för andra. Alfamannen lider fortfarande över att ha råkat göra mer eller mindre alla kvinnor gravida. Men det kanske finns en utväg.

Många har försökt att försvenska superhjältegenren, men få har lyckats. Ahlgren är ett undantag. Även det tredje albumet kombinerar hjältar och tonårsångest på ett briljant sätt och hans realistiska teckningar ökar underhållningsvärdet. En liten pärla.