Generic filters
Exact matches only

Fakta

Dreambuddies Dreambuddies
Omfång: 151 sidor i färg
Format: 19 cm x 26 cm, hårda pärmar
Utgivare: Nordic Comics Now/Suomen sarjakuvaseura ry
Utgivningsår: 2013
Språk: Engelska
ISBN: 9-789525-972085
Betyg:

Dreambuddies

Böcker

Den ambitiösa seriesamlingen ”Dreambuddies” har undertiteln ”New children’s comic from the north” och undertiteln är väldigt talande. Albumet samlar olika serieskapare från de nordiska bredgraderna som ofta gör barnserier. Från Finland dyker Mari Ahokoivu, Aarni Korpela och Reetta Niemensivu upp. Estland representeras av Joona Sildre medan Annika Giannini, Anna-Christine Magnusson och Ana Udovic står för de svenska bidragen. Anna Fiske företräder både Sverige och Norge.

Den här typen av samlingsalbum blir alltid rätt spretigt och ojämnt. De olika serieskaparna har sina egna stilar där vissa är mer åt det berättande hållet och andra åt det mer konstnärliga hållet. Men alla håller hög klass och man hittar garanterat minst en serie man gillar skarpt. Själv föll jag särdeles för Ann-Christine Magnussons och Annika Gianninis ”Chatterbox” och ”Cleaningmania” samt Gianninis ”Dreambuddy”.

Samlingsalbumet är på engelska. Jag förstår att det är ett sätt att slippa trycka boken på alla de språk som representeras här. Men det gör att det i alla fall i mitt fall blev svårt att läsa för bokens egentliga målgrupp, min dotter. Det var inte helt enkelt att översätta på fri hand samtidigt som man läser. Personligen hade jag gärna sett boken på svenska. Jag ser dock att man planerar att översätta boken till finska och danska. Men än så länge inte svenska. Det är synd.

Sammanfattningsvis innehåller merparten av boken många underhållande barnserier och visar att vi från dessa bredgrader kan konsten att göra bra serier för barn.