Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Oscar Hjelmgren och Yvette Gustafsson signerar i slutet på augusti 2013. Foto: Malinda Lindmark.
  • Nyheter

Den 28 augusti kunde den som ville få dubbelt signerat när Oscar Hjelmgren släppte sitt nya album ”Bortom rymdens mörker” och Yvette Gustafsson släppte ”Zak & Ting”. Malinda Lindmark träffade de bägge tecknarna på SF-bokhandeln i Göteborg.

Oscar berättar: ”Jag började skissa på ’Bortom rymdens mörker’ redan 2008 och har slängt in det på lediga dagar, kvällar och sommarlov”. Albumet är egentligen en fristående fortsättning på albumet ”De kom från rymdens mörker”, och precis som förra gången har Hjelmgren gjort en gedigen research. ”Det krävdes nästan mer faktiskt eftersom albumet bygger på science fiction-filmer från 70–80-talen, som innehåller en mängd subgenrer som postapokalyps, space opera och aliens”. Trots att handlingen flyttats fram i tiden har serien fortfarande samma huvudkaraktär ”eftersom tidsresor blivit ett vanligt förekommande inslag i filmer från 80-talet”, säger Hjelmgren.

Det nya albumet är helt i färg, förutom delarna som utspelar sig på 50-talet. ”Färgläggningen som ska föreställa 70-tal har en gråare ton, medan 80-talet är mer färgstarkt, eftersom färgläggningen ska avspegla filmerna från den tidsperioden”, säger Hjelmgren.

Yvette Gustafsson har inte heller legat på latsidan, utan har även hon utkommit med sitt nya album ”Zak & Ting”, som samlar serier som tidigare har gått i Nemi, samt lite extramaterial. ”Jag ville göra något skoj och jag hade tidigare provat det här med crowdfunding så nu ville jag prova igen”, säger hon. I slutändan var det 60 personer som trodde på projektet och Gustafsson fick ihop 16 000 kr, ”mer än tillräckligt för att själv kunna finansiera albumet”, säger Gustafsson.

Olga Cisternas köper en bok av Oscar Hjelmgren medan Yvette Gustafsson ser på i bakgrunden. På vägen syns den drake som i somras målades på SF-bokhandelns vägg av Peter Bergting. Foto: Malinda Lindmark

Olga Cisternas köper en bok av Oscar Hjelmgren medan Yvette Gustafsson ser på i bakgrunden. Längst bak syns den drake som i somras målades på SF-bokhandelns vägg av Peter Bergting. Foto: Malinda Lindmark