Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Det går inte att ta kål på den klassiska skämttidningen Svenska MAD. Nu är den tillbaka igen i form av nostalgiutgivning med de fyra första numren från 1960–61 samlade i en enda volym.

Hösten 1960 kom den amerikanska satirtidningen MAD till Sverige. Den första redaktören blev komikern och TV-personligheten Lasse O’Månsson, som blandade upp det amerikanska materialet med svenskproducerat. Svenska MAD utkom 1960–93, men sedan dess har det med jämna mellanrum utkommit julalbum, specialutgåvor och häromåret kom det även en egen MAD-sektion i svenska humortidningen Elvis.

Den nya samlingsvolymen släpptes under bokmässan i september 2013 och finns även med i en jultidningskatalog som just nu cirkulerar i svenska hushåll. På senare år har Egmont gett ut faksimiler av bland annat Fantomen och Kalle Anka & Co i inbundna lyxutgåvor, så kallad nostalgiutgivning, och förhoppningsvis blir det en fortsättning med fler volymer även för Svenska MAD.

Den nya boken innehåller bland annat bonusmaterial från Svenskt Seriearkiv.