Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Grattis till Spirou och Stålmannen! Seriefrämjandet gratulerar två klassiska seriefigurer på bemärkelsedagen genom att samla alla artiklar om dem på samma ställe. Dessutom efterlyser vi nytt material av er läsare.

På Bild & Bubblas hemsida samlar vi med jämna mellanrum alla artiklar om ett aktuellt ämne i sidospalterna. Under resten av året uppmärksammar vi två verkliga veteraner till seriefigurer – Spirou och Stålmannen/Superman – som båda skapades 1938 och således fyller 75 i år.

Under veckorna framöver kommer vi att länka såväl nyhetsnotiser som äldre Bild & Bubbla-artiklar och recensioner till de respektive rubrikerna i sidospalterna.

Vi välkomnar även nyskrivna kåserier, texter eller recensioner på temat Stålmannen eller Spirou. För till exempel Stålmannen finns det inte mycket recenserat historiskt sett, så vi tar gärna emot nyskrivna recensioner av äldre julalbum, specialutgåvor eller varför inte amerikanska trade paperbacks.

Vi hoppas att ni ska tycka att detta är ett roligt sätt att uppmärksamma dessa jubileer!

PS. Vi lägger ut äldre artiklar under förutsättning att artiklarnas upphovsmän gett tillstånd till återpublicering. Så om du skrivit något om dessa figurer i Bild & Bubbla eller Thud! får du gärna höra av dig till webbredaktör David Haglund (david.haglund@serieframjandet.se) och ge ditt tillstånd.