Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Omslaget till Seekers of the Weird nr 1 av Mike del Mundo. Copyright: Marvel Comics/Disney.
  • Nyheter

Första riktiga samarbetet mellan Marvel Comics och dess nya ägare Disney blir ett antal serietidningar baserade på åkattraktioner från Disneys nöjesparker runt om i världen. Det låter kanske lamt, men då ska man komma ihåg att den framgångsrika filmserien ”Pirates of the Carribean” också den började så en åkattraktion.

Den nya satsningen kallas Disney Kingdoms och första serietidningen ut blir Seekers of the Weird i januari 2014. Attraktionen som serien baseras på är Museum of the Weird, ett skräckmuseum som designades 1965 men som aldrig blev verklighet. Handlingen kretsar kring två tonåringar, Maxwell och Melody, vars föräldrar blir kidnappade av mörka krafter. Med hjälp från farbrodern Roland måste de ta sig igenom skräckmuséet.

Författare är Brandon Seifert och det hela tecknas av Karl Moline.