Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Daredevil tecknad av Alex Maleev. Copyright Marvel Comics.
  • Nyheter
Som en del i en större affärsuppgörelse med Disney har streamingtjänsten Netflix beställt hela fem nya TV-serier med några av Marvel Comics mer jordnära figurer: Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones och Defenders.

Framgångarna med ABC:s TV-serie ”Agents of S.H.I.E.L.D.”, som utspelas lite vid sidan av Marvels filmuniversum, har gått extra bra via streamingtjänsterna på nätet, vilket ger vid handen att konsumtionsmönstren för TV har ändrats. Kanske är det en av anledningarna till att Netflix beställer fyra nya TV-serier och en miniserie baserade på Marvel-hjältar i New Yorks slum, med premiär under 2015. Med tanke på miljöerna är det kanske också ett ekonomitänk med i bilden.

Först ut är Daredevil, den blinde advokaten som bekämpar brott på nätterna. Därefter följer den kvinnliga deckaren Jessica Jones, kampsportaren Iron Fist och hårdingen Luke Cage. Dessa får var sin TV-serie i 13 avsnitt, vilket är tänkt att kulminera i en stor teamup i miniserien ”Defenders”.