Generic filters
Exact matches only

Fakta

Rob & Bob med vänner nr 1/2013 Rob & Bob med vänner nr 1/2013
Omfång: 98 sidor i svartvitt
Format: 17,3 x 26 cm, häftad, mjuka pärmar
Utgivare: Effo Inc.
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-637-2812-9

Rob & Bob med vänner nr 1/2013

Böcker

Rob är Robert Larsson. Bob är Robert Pettersson. Tillsammans kallar de sig för Rob & Bob och gör serier. Rob har skapat strippserien ”Döden slutar” medan Bob har gjort ”Vid isens kant”. Tillsammans gör de poddradio samt serietidningen Rob & Bob med vänner.

Enligt hemsidan Robochbob.se är tidningen ett slags antologi där serieskapare från både den nya, lovande och den gamla, etablerade skolan medverkar. Målet med detta projekt är enkelt – att publicera de bästa serierna detta land har att erbjuda.

I nummer 1/2013 medverkar Anna Åhlén, Bo Ashi, David Liljemark, Ellen Ekman, Hanna Stenman, Henri Gylander, Joakim Derlow, Johannes Aggro Torstensson, Maria Wigelius, Sling och Simon Gärdefors. Samt Rob & Bob själva.

Den här typen av samling blir alltid spretig och ojämn. De olika serieskaparna har sina egna stilar där vissa är mer åt det berättande hållet och andra åt det mer konstnärliga hållet. Men kvalitén är relativt hög och man hittar garanterat minst en serie man gillar skarpt. De serier jag personligen gillade lite extra är ”Mina fina leksaker” av Johannes Aggro Torstensson, ”Serier och pizza” av Simon Gärdenfors, ”Trampetsrelation” av Ellen Ekman och ”Jag var ett barn av Pokemongenerationen” av Robin ”Rob” Larsson. Andra skulle kanske lyfta fram andra exempel. Vad man däremot tydligt kan se är att lägstanivån är mycket hög, likaså kvalitetsgraden.

Sammanfattningsvis innehåller merparten av tidningen många underhållande serier och visar vilken hög klass av serieskapare vi har i vårt avlånga land.