Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Marvel Studios har i flera år gjort enormt framgångsrika superhjältefilmer, trots att de saknat stora namn som Spider-Man, Fantastic Four och X-Men, vars rättigheter ägts av andra filmbolag. Nu har i alla fall Marvel och Sony enats om att införliva Spider-Man i Marvels cinematiska universum med Avengers.

Enligt ett pressmeddelande daterat 9 februari 2014 kommer Spider-Man härnäst från och med nu existera i samma filmvärld som många av de andra superhjältarna från Marvel. Många har saknat en sådan ikonisk Marvelkaraktär som Spider-Man faktiskt utgör bland de andra hjältarna i Avengers, men problemet har varit att filmrättigheterna till väggkryparen såldes redan på 1980-talet. Och efter framgångarna med Sam Raimis Spider-Man-filmer på 1990-talet har Sony varit motvilliga att släppa ifrån sig rättigheterna.

Dock har Sony på senare år sett sig rejält omsprungna av Marvel Studios, som numera ägs av Disney. Sonys senaste två Spider-Man-filmer med Andrew Garfield i huvudrollen har rent intäktsmässigt varit besvikelser, och man inledde därför samtal med Marvel om ett eventuellt samarbete och en ”crossover”. Nyheten läckte först ut i samband med hackerattacken mot Sony där tusentals hemliga mejl lades ut på Internet, men har medvetet tonats ned. Tills överenskommelsen offentliggjordes idag, det vill säga.

Enligt vad Bild & Bubbla erfar kommer Spider-Man att göra sin Marvelfilmdebut i ”Captain America 3: Civil War” som kommer 2016. Därefter kommer en helt ny Spider-Man-film från Sony, en reboot, med en ny skådespelare i huvudrollen och med input från Marvel.

Marvel har öppnat upp för möjligheten till fler framtida crossovers mellan bolagens filmer, och Marvel har även justerat släppdatum för sina framtida superhjältefilmer för att inte konkurrera med nästa Spider-man-rulle.