Generic filters
Exact matches only

Fakta

Sisters 1 – Familjeband Sisters 1 – Familjeband
Av: Författare: Cazenove, William
Tecknare: William
Omfång: 48 sidor i färg
Format: 215 x 290 mm, hårda pärmar
Utgivare: Gaspard
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789198206104
Betyg:

Sisters 1 – Familjeband

Böcker

Sisters, på svenska från nya förlaget Gaspard, handlar om systrarna Wendy och Marine (som av dedikationen att döma ser ut att dela namn med tecknarens egna döttrar). Stor igenkänningsfaktor och en träffsäker ton utlovas på baksidan.

OK, jag har en storasyster, men hon har bara bröder så den personliga igenkänningsfaktorn är för min del begränsad. Å andra sidan gör det inget – Sisters är fullt tillräckligt underhållande i alla fall och om inte annat har jag läst tillräckligt många andra skämtserier om barn och syskon (och är tillräckligt medveten om att mina egna upplevelser inte är universella) för att, så att säga, köpa seriens grundkoncept.

Den främsta kritiken man kan framföra mot Sisters är med andra ord att den inte är särskilt originell eller nyskapande, men det utger den sig inte heller för att vara, och originalitet har ju inte nödvändigtvis något värde i sig. En annan är att serien har ett par år på nacken.

Originalcopyrighten på Familjeband är 2008 och utan kontakter i rätt ålder kan jag inte avgöra om allt som det refereras till fortfarande är saker som flickor i de åldrarna pratar och bryr sig om eller är hopplöst ute. Men de är ännu svårare att ersätta eller översätta, och det krävs inte att man vet mer om dem än man (förhoppningsvis) kan räkna ut av sammanhanget, så det är inte heller något att hänga upp sig allt för mycket på.

I slutändan är Sisters en serie som borde uppskattas av läsare i såväl flickornas egna åldrar som i deras föräldrars.