Generic filters
Exact matches only

Fakta

Rocky volym 29: Rocky borde gå ut Rocky volym 29: Rocky borde gå ut
Av: Författare: Martin Kellerman
Tecknare: Martin Kellerman
Omfång: 157 sidor i färg
Format: 215 x 159 mm
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2015
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789175150970

Rocky volym 29: Rocky borde gå ut

Böcker

Titeln och omslagsbilden säger väl allt? Låt er inte luras. Det här är en samling strippar som definitivt gör allt annat än sitter inomhus.

”Den här killen är 41 bast” kommer jag att tänka på medan jag läser den 29:e volymen om Martin Kellermans alter ego. Tänk, en gång i tiden var Rocky en 26-årig halvloser som levde ett bohemiskt liv i Stockholm utan några klara framtidsutsikter. Idag lever han sedan länge ett tryggare liv och är still going strong. Han känns som en tacksam trygg figur att följa som, till skillnad från andra kommersiella seriefigurer, åldras precis som vi andra. Oavsett hur länge Martin kommer hålla på med serien så kommer Rocky alltid vara 8 år äldre än jag.

Serien håller fortfarande intresset uppe hos fansen. Visst, det har funnits både knivvassa toppar och pinsamt djupa dalar under seriens 17 år, men det är egentligen ofrånkomligt, och det spelar ingen roll. Det är fortfarande lika kul att följa hans händelsefulla händelselösa liv (?!).

På första sidan kastas vi rakt in i händelsernas centrum när Rocky vaknar upp i en säng och yrvaket med dregel i munnen utbrister ”Var är jag?”. På Lanzarote visar det sig – och tydligen är han där med släkten. Rocky brygger kaffe på hotellrummet och sitter och filosoferar i en solstol på balkongen. Det är mycket roligare än det låter. Jag lovar.

Tillbaka i Sverige blir det utflykter till barer, idrottshallen och en numera sällsynt aktivitet – en dejt med en tjej. Det blir givetvis ett och annat häng hemma i Rockys lägenhet med polarna och som om Lanzaroteresan inte var nog så får vi också följa med till Japan och på fiskesemester i Norge.

De flesta sidorna består av en fyrarutors stripp och ibland helsidesbilder. Vissa säger att Rocky ska läsas som en strippserie, det vill säga en eller två per dag, men den fungerar lika bra att sträckläsa. Oftast utgör cirka 15 strippar tillsammans en ramberättelse och när den är över vill man gärna läsa nästa.