Generic filters
Exact matches only

Fakta

Kusliga Jokasta: Döden är min mamma! Kusliga Jokasta: Döden är min mamma!
Av: Författare: Davide Cali
Tecknare: Ninie
Färgläggare: Ninie
Översättare: Horst Schröder
Formgivare: Nicolas Krizan
Omfång: 48 sidor i färg
Format: Inbunden, hårda pärmar
Utgivare: Epix
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-7089-517-3
Betyg:

Kusliga Jokasta: Döden är min mamma!

Böcker

Kusliga Jokasta är en fransk barn- och ungdomsserie med skräckinslag som görs av ett fransk-italienskt team och som nu har utgetts i svensk språkdräkt på den tyskfödde Horst Schröders förlag Epix.

Premissen för serien är en av de mer originella jag har sett: döden drivs som ett företag där de individuella liemännen (agenterna) jobbar på ackord. Modern sjukvård, en mer hälsosam livsstil och bilbälten gör dock agenternas arbete allt svårare. En sådan agent, Evelyne Lamort, blir som besatt av att ta livet av en svårfångad bilförsäljare och går till och med så långt att hon utnyttjar sin egen dotter Jokasta för att komma åt honom.

Teckningarna är effektiva och lagom läskiga. Samma sak kan sägas om manuset, som dessutom har ett feelgood-slut med en knorr på slutet, som sig bör. För mig blir det sällan riktigt engagerande, men så tillhör jag nog heller inte målgruppen. Jag kan tänka mig att detta kan tilltala barn i låg- och mellanstadiet, alternativt vuxna läsare av Nemi på grund av alla gulliga gothreferenser.

Jokasta är inte riktigt som andra flickor. Bild av Ninie.

Jokasta är inte riktigt som andra flickor. Bild av Ninie.